Ja, het is eindelijk zo ver. Ik kan nu eindelijk vertellen dat ik van mijn hobby echt mijn werk heb gemaakt, want Sophiegrafie is vanochtend ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De afgelopen maanden heb ik hier hard naartoe gewerkt om de overgang goed te laten verlopen en de benodigde documenten op tijd klaar te hebben.

Per 1 oktober gaan mijn werkzaamheden in. Hier horen ook nieuwe prijzen bij. Sinds mijn nieuwe camera heb ik veel geoefend en veel shoots gedaan. Hierdoor heb ik een groter bereik en hoop ik dat ik mijn naam op de markt heb gevestigd. Helaas waren de prijzen niet kostendekkend. Daarnaast zal ik ook BTW moeten gaan heffen en hierdoor heb ik een geheel nieuwe prijslijst gemaakt. Hierin staat alles beschreven, waaronder de pakketten, de reiskosten, maar ook hoe de prijzen tot stand zijn gekomen. Ik kan me namelijk best voorstellen dat mensen niet weten welke kosten een fotograaf maakt. Om hier wat inkijk in te geven heb ik wat hier ook wat informatie over gegeven.

Natuurlijk blijven alle reportages die al geboekt zijn gewoon staan voor de oude prijs. Dit omdat hier fotoshoots tussen zitten die eigenlijk al in mei hadden moeten plaatsvinden en ik moeilijk nu kan zeggen dat het even duurder wordt.

Naast de prijswijzigingen wordt de administratie ook gewijzigd/verbeterd. Ik zal hier ook iets strikter in moeten worden. Waar ik vroeger weleens de reiskosten achteraf kreeg op goed vertrouwen, zal dit nu echt vooraf moeten worden betaald. Dit in verband met de kloppende administratie die ter verantwoording moet dienen voor de Belastingdienst.

Zie hier de nieuwe tarieven en de vernieuwde algemene voorwaarden.
Daarnaast zijn de pagina’s ‘Hoe werkt een fotoshoot?‘ en ‘Tips en Tricks‘ toegevoegd aan deze website.

Foto gemaakt door: Ester Hoogkamp (2020).