*Schrik*

En dan gebeurt het, opeens rent je paard ervandoor in een prachtig natuurgebied…

Ik maak dit zo’n 3 keer per jaar mee dat een paard bij een fotoshoot per ongeluk schrikt en wegrent. We weten allemaal dat als die 300kilo spiermassa graag wil vluchten, wij mensen dat niet tegen kunnen houden… Dit kan ons allemaal overkomen.

Gelukkig worden paarden vaak (best snel) gevangen, alleen niet altijd door de eigenaar. Soms wordt het paard gevonden door een voorbijganger en dan zou het fijn zijn als je paard een telefoonnummer bij zich had. Dit helpt jou niet alleen je paard snel(ler) te vinden, maar dit helpt de vinder ook. Hoe fijn is het om in deze niet alledaagse toestand gewoon de eigenaar te kunnen bellen (i.p.v. bijvoorbeeld de dierenambulance)? Een chip uitlezen kost vaak meer tijd.

Voor ons eigen paard, Ilony, was ik op zoek gegaan naar ‘iets’ dat aan haar hoofdstel kan en waar informatie op kan. We gaan gezellig op paardenkamp en ook al wil je er natuurlijk niet aan denken, wil ik achteraf niet hoeven zeggen: ´Had ik maar…´.
Nu weet ik dat dit met van die sleutel-labels kan, maar ik vind het vervelend als dit met een bosrit steeds klappert aan haar hoofd. Om nog maar niet te spreken over de weinige schrijfruimte, haha. Verder had ik als eis dat er eigenlijk geen extra metaal (zoals het ringetje van een sleutelhanger) op het hoofd van Ilony moet komen. Ilony heeft een hele tere huid, waardoor gespjes snel verwondingen kunnen veroorzaken.

En toen kwam ik ‘Id’s me’ tegen. De oplossing (al zeg ik het zelf). Zij verkopen een tag die makkelijk aan een hoofdstel kan worden bevestigd en is gemaakt van rubber (dus zacht voor het hoofd van je paard). Ook is er genoeg ruimte om de naam van je paard, je eigen naam en telefoonnummers erop te zetten. Ik heb hem meteen besteld en ben er zelf erg enthousiast over.

Sterker nog, ik vind het een aanrader. Daarom heb ik, gezamenlijk met Rene van Id’s me, een leuke actie voor jullie, namelijk 10% korting!! De kortingscode is: SOPHIE10% (geldig van 15 april 2023 tot en met 31 mei 2023). Super handig toch nu het buitenrijseizoen weer is begonnen?
(Let op: slechts eenmalig korting per code. Levertijd en voorwaarden conform de volgende website: www.idsme.nl)

Tip: De tag is ook te gebruiken voor bijvoorbeeld halsters of de halsband van je hond/kat. Verder hebben ze ook speciale armbanden voor mensen. Mocht iemand je een keer vinden, dan kunnen ze de meest noodzakelijke gegevens aflezen.

Op de foto zien jullie de SOS Can-ID Maxi, die ik voor Ilony heb besteld. Voor mezelf heb ik de SportID Mini armband uitgekozen (ook op de foto). Ik wilde namelijk geen hele brede armband, zodat ik hem ook om kan met paardrijden.

Heb je vragen over dit product, dan kun je contact opnemen met Id’s me via info@idsme.nl.

Let op: Sophiegrafie is op geen enkele wijze verbonden aan Id’s me. Het is puur uit mijn eigen ervaring als paardeneigenaar dat ik dit product graag onder de aandacht wil brengen : )
(en de kortingsactie is natuurlijk leuk meegenomen voor jullie).