Lieve lezers,

Na 6 jaar fotograferen en (over 10 dagen) 3 jaar mijn eigen bedrijf te hebben gehad, heb ik de moeilijke knoop doorgehakt om te stoppen met Sophiegrafie. Ik vind paarden fotograferen ontzettend leuk, alleen past het niet meer in mijn leven. Voor mijn gevoel moest ik de laatste tijd te vaak ‘nee’ zeggen, omdat school en werk voor gaan. Soms zei ik alsnog ‘ja’ en ging ik over mijn eigen grenzen. Vaak met als gevolg dat ik bijvoorbeeld ‘s weekends ziek op bed lag.
Ik ben gaan nadenken over ‘alles of niets’. Ga ik alles op fotografie gooien en stoppen met werken? Denk ik dat me dat lukt en dat ik daar gelukkig van word? Of ga ik stoppen met Sophiegrafie en alleen nog voor de leuk fotograferen als het mij uitkomt? Dan heb ik de zekerheid van loondienst en een stuk meer rust/minder druk.
Na wikken en wegen heb ik er dus voor gekozen om te stoppen met Sophiegrafie.
Mijn setjes, jurken en kransen zijn inmiddels verkocht en ik probeer in de zomer van 2024 mijn website een groot opknapbeurt te geven. Stoppen met Sophiegrafie betekent dat ik niet meer ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar ik nog wel gewoon mag fotograferen voor de hobby. Dit betekent alleen wel dat er een maximum aantal shoots is.
Voor alle lieve modellen die nog graag een fotoshoot willen, wil ik vooral zeg: vraag het gewoon!! Het is een kwestie van nee heb je al, maar ja kun je van mij krijgen. Wie weet tot binnenkort voor mijn lens.
Liefs,
Sophie
P.s. Ik hoop dat ik over een paar jaar deze hobby-pauze misschien wel kan opheffen en misschien ooit alsnog full time paardenfotograaf zou kunnen worden als ik in iets rustiger ‘vaarwater’ beland.