Hoe zijn de maten bepaald?

Bij elke jurk heb ik kort wat informatie gegeven, maar stel ook gerust vragen over de jurken, want een jurk valt om iedereen anders. De maten zijn daarom ook een indicatie, want tja, wie heeft er nu een ‘perfecte’ maat M? Sterker nog, wat betekend maat M eigenlijk?

Nouja, laat ik het dan anders verwoorden.

Ikzelf heb vaak maat M in de kleding staan die ik draag. Ik ben (okay dit vind ik toch altijd best spannend om openbaar te zetten, maar ik vind dat niemand zich ervoor hoeft te schamen, dus hier gaan we) 1,76 meter lang en weeg ongeveer 67 kilo. Okay, misschien 68 of hou het op tussen de 65 en 70 kilo. Ik heb een relatief lang bovenlichaam, cup B en heb vooral wat bredere heupen en stevige kuiten. Maargoed, dat zijn mijn maten voor mijn kleding maat M.

Ik heb alle jurken daarna zelf gepast.
Alles wat mij wat strak zat, gewoon net niet lekker heb ik maat S genoemd.
Alles dat als ‘gegoten’ zat, okay, niet overdrijven, gewoon prima heb ik maat M genoemd.
Alles dat mij wel wat ruim viel heb ik maat L genoemd.
Eigenlijk had ik het ook de maten: kleiner dan Sophie, Sophie en groter dan Sophie kunnen noemen, maarja, dan verplicht ik iedereen het bovenstaande stukje te lezen en tja dat is ook weer lastig.

Dus, de maten zijn lastig, maar het valt te proberen toch?
Naar een shoot neem ik gewoon jouw jurk naar keuze mee en wat andere jurken. We bespreken vooraf welke jurk jou waarschijnlijk het beste zit of het mooiste staat. Let bijvoorbeeld ook op kleuren, want ik word echt een bleekscheet van die roze jurk, terwijl mijn zusje er lekker bruin in lijkt.

Mochten de jurken niet lekker zitten? Dan kies je gewoon jouw eigen fijne kleding die je lekker vindt zitten. Oja en dan weet ik weer iets voor mijn verlanglijstje.

Eigen risico

De jurken zijn altijd gewassen mee naar de shoot. Natuurlijk kan ik op een fotodag niet tussentijds wassen, maar dit zal ik dan ook vermelden. Meestal hoeven modellen niet dezelfde jurk aan, maar wie weet komt het eens voor en dan heb ik dat hier toch vermeld.

Verder geef ik geen garantie op de jurk. Als de jurk per ongeluk stuk gaat de dag voor jouw shoot, dan kan ik helaas geen nieuwe jurk toveren, maar jou wel informeren en hopen dat je stiekem een andere jurk ook mooi vindt.

Het gebruik van de jurken is op eigen risico. Bij onvoorzichtig gebruik kan er dan ook een bedrag in rekening worden gebracht voor de aanschaf van een nieuwe jurk. Dit bedrag varieert tussen de 30 en 70 euro, afhankelijk van de jurk.

Kosten

Oja, het kost 5 euro voor het gebruiken van een jurk tijdens de shoot. Helaas moet ik deze kosten in rekening brengen, omdat de jurken natuurlijk niet voor eeuwig meegaan en altijd weer gewassen moeten worden.

Maar, voor die 5 euro krijg je misschien wel jouw sprookje, dat is het overwegen waard hoop ik?

 

Jurk 1 – Lichtblauwe jurk

Kleur: Lichtblauw
Brede ‘rok’
Sluiting: veter + rits
Maat S

Jurk 2 – Roze jurk

Kleur: Roze
Smaller om model
Sluiting: veter + rits
Maat S

Jurk 3 – Donkerblauwe jurk met split

Kleur: Donkerblauw
Dieper decolleté. Past hierdoor beter bij een cupmaat vanaf C ongeveer.
Sluiting: rits
Maat S, maar kan ook groter, alleen dan sluit de achterkant minder goed (dit hoeft niet altijd te zien te zijn op de foto namelijk).
Met split

Jurk 4 – Rood met sleepje

Kleur: Rood
Kleine sleep
Sluiting: Veter
Maat M

Jurk 5 – Paarse jurk

Kleur: Paars
Bredere ‘rok’
Sluiting: veter + rits
Maat M

Jurk 6 – Blauwe jurk

Kleur: Blauw
Langere mouw
Sluiting: veter en rits
Maat L

Jurk 7 – Donkerrode jurk met split

Kleur: Donkerrood
Kijkt ietsje door rond de taille (dus let op met de keuze voor ondergoed)
Sluiting: veter + rits
Maat L
Met dubbele split (handig met rijden)

Jurk 8 – Lichtroze jurk met split

Kleur: Lichtroze
Veel glitters
Sluiting: veter + rits
Maat L
Met split

Jurk 9 – Rode jurk

Kleur: Rood
Deze jurk is helemaal gemaakt van een elastische stof en kan zelf in een gewenst model worden geknoopt.

Besteld als maat M/L maar bijna iedereen past hem doordat hij zelf aan te passen is.