Lieve lezers,

Na 6 jaar fotograferen en (over 10 dagen) 3 jaar mijn eigen bedrijf te hebben gehad, heb ik de moeilijke knoop doorgehakt om te stoppen met Sophiegrafie. Ik vind paarden fotograferen ontzettend leuk, alleen past het niet meer in mijn leven. Voor mijn gevoel moest ik de laatste tijd te vaak ‘nee’ zeggen, omdat school en werk voor gaan. Soms zei ik alsnog ‘ja’ en ging ik over mijn eigen grenzen. Vaak met als gevolg dat ik bijvoorbeeld ‘s weekends ziek op bed lag.
Ik ben gaan nadenken over ‘alles of niets’. Ga ik alles op fotografie gooien en stoppen met werken? Denk ik dat me dat lukt en dat ik daar gelukkig van word? Of ga ik stoppen met Sophiegrafie en alleen nog voor de leuk fotograferen als het mij uitkomt? Dan heb ik de zekerheid van loondienst en een stuk meer rust/minder druk.
Na wikken en wegen heb ik er dus voor gekozen om te stoppen met Sophiegrafie.
Wanneer ik exact stop, moet ik de aankomende weken even zien. Ik ben zaterdag nog bij Stal Amstelhoeve voor de wedstrijd. Ik wil ook iedereen nog de kans geven om foto’s te bestellen en in goed overleg kan er misschien wel een gaatje in de agenda worden gevonden voor een laatste fotoshoot 😉. Maar dat zullen dan wel echt de laatste opdrachten zijn. Verder heb ik ook nog wat bestellingen liggen die natuurlijk afgemaakt worden en zo bouw ik langzaam af. Mijn doel is om 31 december 2023 wel ‘klaar’ te zijn met Sophiegrafie. (voor nu)
Voor nu komt een groot deel van mijn setjes, jurken en kransen te koop. Mijn camera en laptop hou ik (voor nu), want fotograferen blijft wel een passie, maar dan weer terug als hobby. Mocht je interesse hebben check dan even mijn Marktplaats.
Ik heb een onwijs leuke tijd gehad als paardenfotograaf, ben op ontzettend gave evenementen geweest, heb hele lieve mensen mogen ontmoeten en heb de prachtigste paarden en pony’s voor mijn lens gehad, maar voor nu sluit het boek Sophiegrafie. Ik had het graag de rest van mijn leven gecombineerd, maar dat lukt me helaas niet en ga ik nu kiezen voor de zekerheid van mijn baan, de afronding van mijn studie en hopelijk een huisje volgend jaar.
Liefs,
Sophie
P.s. Ik hoop dat ik over een paar jaar deze pauze weer kan opheffen en jullie weer kan fotograferen voor Sophiegrafie. Wie weet tot dan!!